Case: Gunnars Maskiner

Gunnars maskiners kontor

Nära stan men inte mitt i smeten. Högt till tak och bra logistikmöjligheter. På Kyllared i Borås hittade Gunnars Maskiner tillsammans med Stadsporten läget för att utveckla företaget ytterligare ett steg.

Gunnars maskiner är experter på, och försäljare av, maskiner för lantbruk och trädgårdsskötsel. Framför allt är företaget återförsäljare för märket John Deere i hela Västra Götaland.

– Sedan tidigare har vi i södra Västergötland en anläggning i Kungälv och en i Åsarp mellan Ulricehamn och Falköping. Sedan vi förvärvade parkdelen av Skene Järn 2018 så har vi letat efter ett läge i Borås, för att bättre kunna serva hela området, säger Marcus Ivarsson som är platsansvarig för anläggningen.

Uppdraget som Stadsporten nappade på var att hitta rymliga lokaler som även har stora ytor för uppställning av maskiner utanför. Det behövde dessutom vara högt i tak i hela fastigheten eftersom det är stora arbetsfordon som rullar in och ut.

– I Borås är det väldigt dåligt med högt i tak. Det känns som att det stått stickmaskiner överallt och då går det inte in stora traktorer, säger Marcus Ivarsson.

På Handvävargatan i Brämhult, nära Kyllaredsmotet och väg 40, hittade Stadsporten det som Gunnars Maskiner sökte. En gammal utbildningslokal som egentligen bara var ett skal.

– Utgångsläget var egentligen helt perfekt. Här har vi kunnat utforma lokaler helt anpassade till verksamheten som Gunnars Maskiner bedriver, säger Bosse Edvinsson som är vd på Stadsporten.

Utställningslokal, försäljning, kontor, lunchrum, tvätthall och verkstad ligger nu samlat i ljusa och moderna utrymmen.

– Det finns inte jättemånga stora gårdar med jordbruk i Borås kommun men däremot många små. Den typen av kunder samt park och trädgård blir vårt huvudfokus här. En riktigt bra sak med vårt nya läge är att parkmaskiner kan köras ut hit på gång- och cykelvägar från stan. Det sparar pengar för både oss och våra kunder då det är dyrt att transportera maskiner på lastbil, säger Marcus Ivarsson.