Drömmen om Hötorget börjar bli sann

I början på 2014 presenterade vi tillsammans med CIB projektet Drömmen om Borås. En vision för utvecklingen av centrala Borås.  En av platserna vi fokuserade på var Hötorget där vi såg framför oss ett restaurangkluster. En öppnare och mer tillgänglig plats med maten i fokus. Lite som en modern foodcourt med större utbud och skön känsla av sydeuropeisk piazza.

Nu håller visionen på att bli verklighet när inte mindre än fyra nya hyresgäster slår upp dörrarna till sina verksamheter. Den gemensamma nämnaren är just mat med fyra starka koncept med en bra mix för olika smaklökar.

Kocken Rasmus Blom öppnar två nya restauranger samtidigt, en med inriktning på svensk husmanskost och den andra med en klassisk italiensk prägel som är tänkt att fungera bra som hämtmat.  Roy Marina startar tillsammans med Fadi och Gabriel Kara ett klassiskt hamburgerhak i hörnet mot Allégatan som de döpt till Hell’s Burger. Vid sidan av restaurangerna öppnar också Cassise sin andra butik i Borås med ett koncept fokuserat på kött av högsta kvalitet. En dröm som går i uppfyllelse i höst helt enkelt.